Kako provesti dan u Mostaru?

Kako provesti dan u Mostaru?

Godinama je Mostar poznat kao jedno od turističkih središta Bosne i Hercegovine.

Već na samom ulazu u grad pozdravit će vas sunce po kojem je ovaj grad oduvijek prepoznatljiv.

Naša preporuka je posjet nezaobilaznoj atrakciji Starog grada, koji skriva veličanstveni biser Stari most koji svojom ljepotom oduzima dah. Dao ga je sagraditi 1566. godine Sulejman Veličanstveni, a graditelj je bio Mimar Hajrudin.

Tijekom rata most je srušen, a nakon obnove 2004. most je uvršten na spisak Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Osim njega tu je i najstariji lučni most u Mostaru, Kriva Ćuprija na rijeci Radobolji. Most je izgradio turski arhitekta Ćejvan Ketoda 1558. godine.

Iskoristite priliku i uživajte u kavi pripremljenoj po tradicionalnoj recepturi koja je u ovom čarobnom ambijentu poseban doživljaj. Sve to pratit će pogled na zelenu rijeku Neretvu koja je žila kucavica Mostara. Savršen slijed bila bi šetnja gradom uz obvezno zaustavljanje na Lenjinovom šetalištu u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Predlažemo da zatim posjetite restoran Del Rio i uživate u ručku koji će biti pomno pripremljen za vas. Kako bi dan bio još posebniji posjetite City Spa koji će vam pružiti savršeno opuštanje uz bazen, saunu, masažu ili teretanu.

Sve će naravno zaokružiti koktel u Ice Baru i nezaboravan provod u noćnom klubu Pink Panther. Savršen dan ćemo završiti na najbolji način uz elegantno uređen City hotel u kojem će snovi biti savršeni.

Nedaleko od Mostara možete posjetiti i brojna druga zanimljiva mjesta kao što su Počitelj, Vrelo Bune, vodopad Kravice, Stolac i Međugorje koji kriju prekrasne prirodne i kulturološke ljepote.

Hercegovina je zaista biser prepun prelijepih mjesta koja samo čekaju da ih otkrijete!