Kako se pripremiti za putovanje?

Kako se pripremiti za putovanje?

10 stvari koje morate napraviti prije putovanja

Kada pomislimo na putovanje želimo da sve teče po planu, a kako bi odmor zaista ostao odmor poslušajte neke od savjeta što napraviti prije polaska na putovanje. Naizgled maleni savjeti mogu donijeti veliko olakšanje prije i tijekom dugo iščekivanog odmora.

Krenimo:

  1. Ako putujete vlastitim vozilom budite sigurni u njegovu ispravnost. Posjetite na vrijeme auto servis kako bi bezbrižno krenuli na predviđen put.
  2. Zahvaljujući pametnim telefonima, pristup mapama gradova nikad nije bio jednostavniji. Izbjegnite papirnate karte i skinite aplikaciju mape željenog grada u koji putujete na svoj mobitel.
  3. Pripremite mjesto u torbi za sve potrebne dokumente kako biste bili sigurni u svakom trenutku gdje se nalaze.
  4. Isprintajte ili skinite plan puta, pripremite karte i potvrde, a sve to zajedno čuvajte s putovnicom. Budite spremni jer ne možete se uvijek na osloniti na činjenicu da ćete imati pristup internetu.
  5. Saznajte tečajeve novca u zemlji u koju putujete.
  6. Uvijek koristite više džepova za čuvanje novca. Nemojte držati sve svoje kartice i gotovinu zajedno.
  7. Ako koristite lijekove, provjerite da li ste ih ponijeli prije polaska i svakako provjerite da li vam je potrebna liječnička potvrda kako biste ih prenijeli preko granice.
  8. Ako ne putujete avionom jako korisno je pripremiti sitni novac u valutama država kroz koje ćete prolaziti tijekom putovanja. Novac će vam dobro doći u pauzama kada možete posjetiti kafiće ili otići na toalet.
  9. Najbolje rješenje za sigurnost vašeg doma je da ostavite ključeve od stana osobama od povjerenja kako bi povremeno posjetili vaš dom, upalili koji put svjetla, spustili rolete, te tako ostavili dojam da ste se vratili doma.
  10. Naučite barem neke osnovne izraze na jeziku države koju posjećujete, jer će vam to uvelike pomoći pri susretu s ljudima.

 

 

Sretno putovanje!